Ingefärsglass med passionsfrukt

Årets sista efterrätt blev ingefärsglassen med passionsfrukt som sålde in sig bra hos gästerna.
Till ca 8 små glas

2 äggulor
1,5 dl floursocker
1 tsk äkta vaniljsocker
1 bit riven ingefära
2 st passionsfrukter
2 dl vispgrädde

Vispa grädden fluffig. Rör ihop floursocker, äggulorna, vaniljsockret väl. Häll över grädden och rör in snabbt, för att förhindra att luften går ur grädden. Gröp ur passionsfrukterna och rör in dem.
Häll sedan över i små glas som tål frysning. In i frysen i minst 4 timmar. Gör gärna glassen en dag innan för att få den perfekt.
Ta ur den ur frysen en stund innan servereing och garnera med ev passionsfrukt, bär eller chokladbit. Jag hade gjort knäckbräck till och serverade med en skivad jordgubbe.


Gott Nytt År!

nyårsglass


Kommentarer
Postat av: Erland

Det bästa glassen EVER!

2011-01-24 @ 19:04:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0