Skördekaka

Jag fick massa äpplen från pappa, så jag har bakat och kokat massa äppelgott hela helgen. Blandannat den här kakan, som är lagom söt och fräsch höstkaka. Perfekt till söndagsfikat.
1 ägg
0,5 dl rapsolja
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
0,5 dl brunfarinsocker
3 tsk kardemumma
2 dl fullkornsvetemjöl
1 riven morot
en bit riven zuuchini ( ca 5 cm)
1 rivet äpple
Vispa ägget och sockret/brunfarinet poröst. Tillsätt oljan och sikta sedan i de torra ingredienserna.
Blanda sedan i de rivna morötterna, äpplet och zucchinin.
In i ugn ca 20 min, tills den fått fin färg på ca 225 grader.
Servera gärna med en klick vaniljyoghurt/vaniljsås/glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0