Bagels

bagels
Bagels tar ett tag att göra, så ha gärna gott om tid.
ca 12st stora bagels
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
3 msk honung
ca 14 dl durumjöl+rågmjöl
2 tsk kanel (valfritt)
1 dl russin valfritt)
Blanda jäst och vatten tills det löst upp sig. Tillsätt honung, salt och blanda sedan i nästan allt mjöl. Om en bakmaskin används så låt den gå på näst lägsta läget i ca 10 min, annars arbeta samman degen i ca 10 min.
Degen jäses i 30 min, därefter delas den i ca 12 bitar och formas till rundlar, för att få bagelhållet, stick fingret i mitten och snurra tills hållet kommer fram. Jäs bullarna ytterligare 45 min.
Sätt en lagom stor kastrull på spisen och koka upp vattnet, ha i en bagel i taget och koka 2 min på varje sida. Lyft upp och låt den torka på en handduk. När alla bagels kokats läggs de på plåt och penslas med äggvita. Innan de åker in i ugnen i ca 25 min på 225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0