Kärleksmums
Idag bakade jag kärleksmums, halva satsen ska jag ta med till jobbet imorgon, då vi har kvällsmöte, lite choklad/socker på kvällen passar fint.
Till kakan
1 ägg
50 g smör
0,5 dl yoghurt
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl fullkornsvetemjöl
1 butternut squashtärning (puré) alt. 1 msk äppelmos
Till chokladglasyren
50 g smör
2 dl floursocker
1 tsk vanilsocker
några bitar mörkchoklad
+ kokosflingor till garnering
Vispa ägg och socker poröst. Häll i smält smör och yoghurten och rör ut. Sikta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sist purén/äppelmoset.
Häll över i en mindre gratängform och grädda i ca 20 min, 200 grader, tills kakan blivit fast.
Låt den svalna lite.
Smält smöret och låt den mörkachokladen smälta med. Sikta i och rör ut floursockret och vaniljsockret tills allt löst sig.
Bred över glasyren på kakan och strö över kokosflingorna. Låt svalna av lite och skär i rutor.