Cookies med twist



Bakade lite cookies med en lite annorlunda ingrediens, kikärtor.

till ca 20 st 

2 ägg
2 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl rörsocker
1 dl havregryn
50 g smör
hackad mörkchoklad
en näve russin
1 packet kikärtor, mixade i mixer

Smält smöret och blanda sedan samman med sockret, vispa i äggen. Rör runt och blanda sedan i kikärtorna, kör dem i mixer så de blir mosade. Blanda i mjöl + bakpulver + vaniljsocker + havregryn. Bryt i choklad och blanda i russinen.
Klicka ut kakor på bakplåtsklätt papper.
Grädda i 10-12 minuter, 200 grader.

Något udda ingrediens som sagt med kikärtorna. Kakorna smakar lite som cookies med touch av jordnötter på något sätt. De passar om man vill ha något nyttigare till barnen och samtidigt "lura" i dem det nyttiga utan att de vet om det. bakar man med barn, går det ju bra att säga att kikärtdpurén är just jordnötssmör, förutsatt att man förgjort den. Jag ska t.e.x. ha med dessa till mitt jobb, då vi ska på vinterutflykt, gissar att de ej kommer märka någon skillnad och sätta i sig dem glatt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0