Breakfast Muffins
Frukostmuffins, perfekt för helgfrukosten då man gärna lyxar till det lite. Lite söta för smaken men mättande som ett bröd.
Breakfast muffins for the fancier weekend breakfast, tad bit sweet but still filling like bread.
1 ägg/egg
1 dl mjölk/milk
0,5 dl kesella
0,5 dl rörsocker/ cane sugar
2 dl dinkelmjöl/speltflour
0,5 dl majsmjöl/cornflour
1 rivet äpple/grated apple
2 tsk bikarbonat/ bicarbonate of soda
1 tsk vaniljsocker/vanillasugar
Vispa ägg, socker och kesella samman. Riv i äpplet och sikta sedan i mjölsorterna + bikarbonat + vaniljsockret. Klicka ut i formar och grädda i ca 10 min på 200 grader.
Goda som de är eller med lite smör och marmelad nygräddade. Yummy in my tummy.
Mix egg, sugar and kesella well. Add the grated apple and use a sieve or stir in the flour, bicarbonate of soda and vanilla sugar, gently stir until smooth.
Divide the mixture evenly into paper cases and bake for about 10 min in 200 degrees.
Delish as they are or with a bit of butter on top with marmalade/preserve.