Surdegsfrallor

Surdegsbröd
Surdegsfrallor med linfrön
Surdegssatsen sätts några dagar innan, denna sats är gjord med lite jäst i som hjälper till. det gå lika bra att baka utan.
Min sats:
Dag 1
25 g jäst
3 dl vatten
3 dl rågmjöl
Dag 2
1 dl dinkelmjöl
Värm vattnet till 37 grader och blanda samman smulad jäst tills det löst upp sig. Blanda i mjölet noga och rör om. Häll över i en bunke eller burk.
Dag 2  tillsätts ytterligare mjöl och rör om. Låt stå och vila ytterligare en dag.
Dag 3 blir alltså bakdag.
ca 20 st
5 dl vatten
1 1,5 dl surdeg från ovan blandning
5 dl dinkelmjöl
5dl vetemjöl/rågmjöl
2tsk salt
Surdegen blandas först ut med vatten innan du tillsätter de adra ingredienserna. Degen ska sedan jäsa i 1 timma under handduk.
Efter denna jäsning bakas bullarna ut till ungefär 20 st, som ska jäsa ytterligare 30 min.
In i ugn i ca 10 min på 225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0